Mandag d. 10. maj 2010

Vejr kl. 4.45: SV 8 m/s, 0/8, 5 grader, 30 km sigt.

Folk i felten: RoC, JHC, MH, ESM, EJe, HHø, SKAT +5.

Trækket har nu været gået i stå i nogen tid og dagene er begyndt at ligne hinanden. Det eneste jeg tæller i øjeblikket er rødlommer og spurvehøge. Det er næsten lige så kedeligt som at tælle suler og sortænder i Blåvand. Men der falder næsten altid lidt af alligevel. I dag var det hele 4 hvidnæbbede lommer. De første tre er i risikozonen for at få blå pile af DKU, da vi ikke har set dragtskarakterer på dem. De kom tidligt om morgenen og i dårligt lys, så de er primært bestemt på størrelse, flugt og silhuet. Som det fremgår af nedenstående total, har vi set næsten 6.000 lommer på Grenen de sidste 2 måneder, så vi (RoC og jeg) må godt silhuet-bestemme lommer – som de eneste i DK? Anyway, vi fik også en, der kom i fint lys. På Nordstrand stod HHø og SKAT +4. De så ikke nogen storlommer. Derfor skal man stå på Grenen. Men hvidnæbslommer er ved at være ret trivielt, så vi trænger til forandring.

Om eftermiddagen væltede det ind med dofcalls fra det østdanske – de gør det godt derovre. Forhåbentlig får vi en bid af kagen heroppe. Men der er stadig ingen hits, andet end ænder.
Vejret den næste uge (derfor også under fuglefestivallen) byder på vestenvind. Til gengæld kommer der lidt mere varme i weekenden. Det kunne måske godt give noget. Og for en gang skyld bliver det ikke blæsende. Der er nu næsten 50 tilmeldte og mon ikke der kommer lidt flere de næste dage.

Forårstotal for Lommer på Grenen (10/5)
Rødstrubet Lom       5.891
Sortstrubet Lom      40
Islom                             5
Hvidnæbbet Lom    15

Sjældne fugle i Nordeuropa: Dværgskarv i Holland, Dværgørn i Finland, Rosenmåge ved Vardø (Norge), Sydlig Nattergal i Sydnorge, 2 Korttåede Lærker på Øland,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s