Søndag d. 9. maj 2010

Vejr kl. 4.45: SV 4 m/s, 6/8, 6 grader, 30 km sigt.

Folk i felten: RoC, JHC, HHø, SKAT, MH, KNP +4.

Ok, jeg må nu indrømme, at det er forstående, at ikke flere fuglekiggere er i Skagen, for det stinker sgu heroppe! Vejrskiftet kom med svage vinde og sol og ingen fugle kommer der. Foråret kan godt gå hen og blive ret skuffende, hvis ikke vi snart får noget varme. Nattemperaturen er stadig omkring frysepunktet mange steder og det sætter helt sikkert stop for trækket. Varmen ligger lige syd for DK og i Østeuropa og langt op i Rusland oplever de lige nu en massiv varmefront. Man kan også mærke det trykkede stemning på de andre fuglestationer, der også mangler fugle og varme. Men vi er stadig kun i begyndelsen af maj, så vi krydser fingre for forbedringer.

Morgen gav det næsthøjeste antal af rødlommer i år med hele 446. Ellers skal kun nævnes 2 røde glenter. JHC sad også og kedede sig på Flagbakken. Da jeg ringede til ham omkring kl. 14, havde han noteret 3 rovfuglearter: Musvåge, Spurvehøg og Rød Glente. Det kan gøres bedre fra en hvilken som helst motorvejsstrækning i DK!

KNP og jeg kørte igen i dag på twitch – denne gang Brilleand hun i Hirtshals. Vi kørte ikke for at se en Brilleand, men netop for at se en hun. Den er af feltornitologisk stor interesse og var overraskende nem at bestemme. Den skilte sig markant ud fra de andre melanittaer på mange punkter. Nu mangler jeg bare et lift til Blåvinget And. Desværre har de fleste birdere i området allerede lagt vejen forbi Vildmosen, da det ligger lige på vejen herop. Vejret i morgen byder på frisk vind fra SV og V og stadig beskedne temperaturer, så forventningerne er ikke høje.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s