Fredag d. 30. april 2010

Set i felten: RoC, KNP, JHC, RSN, FSH, JFr, BJO, HLÆ, JoK, MH, OS, FLS, JPIP, JRL, MGJ, ESM, OKj + mange.
 
Da jeg vågnede i morges kunne jeg høre, at det regnede udenfor. Jeg stak hovedet ud for at mærke hvor slemt det var. Det var rimelig meget og byvejr sagde, at det skulle blive ved hele morgenen. Så je droppede morgenobsen og lagde mig til at sove igen. Jeg vågnede igen kl. lidt over 8 og så, at det ikke regnede mere. Så mig af sted for at se nogle fugle. Jeg tog den nemme tur ud til Nordstrand, hvor der var pænt fyldt op på klitten. Her mødte jeg nogle bekendte fra Blåvand og fik en sludder for en sladder. Da jeg forhørte mig lidt rundt omkring, fandt jeg ud af, at nogle havde set en Mellemkjove omkring kl. 7. Men kun nogle få havde set den? Der skete voldsom lidt, og der havde tilsyneladende ikke været noget hele morgenen. På vej hjem igen hørte jeg den første Rørsanger i år og besluttede mig for at luske lidt rundt i stedet. Men først lige et smut på havnen. Der var pænt med stenpikkere og en drossel på stensætningen fik et øjeblik pulsen op. Men det var bare en Sangdrossel. Næste stop: Batteriskoven. Her kunne 6 brogede fluesnappere noteres, bl.a. den første hun, jeg ser i år. På vej hjem kørte jeg ad Guldmajsvej og halvejs inde ad vejen hører jeg nogle nattergale-toner. Jeg springer af cyklen, da tonerne umiddelbart lyder som SYDLIG NATTERGAL. Jeg hører et par strofer mere og får igen pulsen op. Jeg kan se hen til KNP’s hus og ringer og hører om han er hjemme. Det er han og kom så hurtigt af sted, at han ikke fik lukket buret til sine duer. Heldigvis fløj ingen ud. De er nok tamme! Efter nogle minutter hører vi sangen igen og denne gang en pæn smøre. Vi hører bl.a. de artstypiske crescendo-toner. En kort optagelse af fuglen kan du høre HER. Vi er ret sikre på Sydlig, men venter med at melde den ud til lidt flere har hørt den. Vi ringer lidt rundt og hurtigt kommer JHC, RoC og RSN. Og hurtigt følger mange, vi ikke har snakket med (rygter spredes hurtigt i Skagen). Jeg har optaget fuglen på video og KNP og jeg går hjem til ham for at verificere stemmen. Men i mellemtiden synger fuglen igen og den bliver også set.
Sydlig Nattergal, Guldmajsvej 30/4-10. Foto: Henrik Böhmer

Da jeg kommer tilbage igen står der en kødrand af mennesker (der er nok ikke andet i Skagen i dag) og mange har fået en ny art. Tillykke. Og jeg fik en ny ædelart. Tak for det! Jeg står knap tre kvarter uden at høre fuglen og er ved at være ret sulten. Så jeg kører hjem og får noget at spise. I mellemtiden melder KNP den ud fra matriklen. Min optagelser var fine nok, men kunne gøre bedre, så jeg tager ned og lytter efter den igen. Jeg kunne ikke få optagelser uden støj, da ingen forstår at holde kæft, når der optages. Så jeg går ind i skoven tættere på fuglen. Den siger ikke noget, men jeg kan se en rødbrun fugl pusle rundt. DER! Pludselig kom den frem og sidder 20 meter fra mig og jeg når lige et få et par billeder af den. Og så åbnede musikbutikken ellers. På fuld hammer. Det sgu da for fedt! Vi snakkede med mande, der har grunden op til. Han havde hørt fuglen i aftes og hele dagen i dag. Det skulle være 8. fund fra Skagen og den første fra april. Men fuglen er nok kommet med gårsdagens varmefront. Måske er den her igen i morgen – vi håber. Af andre observationer fra Skagen i dag skal nævnes: Nordisk Lappedykker, Vendehals 3 og Bjerglærke.
Jeg ville egentlig lave en månedsoversigt for april, som jeg har lavet den for marts. Men da jeg søgte i DOFbasen, kom der 62 sider. Det kan jeg simpelhent ikke overskue. Så det glemmer vi lige igen.

Sjældne fugle i Nordeuropa: Fortsat Korttået lærke i Norge, Citronvipstjert i Sverige, endnu en Hvidskægget Sanger i Finland, endnu en Iberisk Gransanger i England og en ny mulig i Sverige og 2 korttåede lærker i Irland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s