Torsdag d. 29. april 2010

Vejr kl. 5.15: SV6, 7/8, 8 grader, 3 km sigt.

Folk i felten: RoC, EKr, JHC, ASF, EE, MH, HVR, BS, GL, KNP +10.

Dagens observationer: Rødstrubet Lom 276, Sortstrubet Lom 2, Hvidnæbbet Lom 2, Nordisk Lappedykker 4, Sort Glente 3, Rød Glente 5, Havørn, Kongeørn 3, Hedehøg, Gråmåge, Ringdrossel 8, Græshoppesanger 2. Det kaldes en god dag i Skagen! Rødlommerne kom spredt hele morgenen på nær 2 minutter, hvor der kom 168 (bl.a. en flok på over 50 og et par flokke på over 30). De hvidnæbbede lommer kom sammen og blev fundet samtidig med at de ringede fra Nordstrand. Dermed nr. 6 og 7 i år. Det kan gøre bedre! Norddykkerne var alle i fuld sommerdragt og lå ikke så langt fra kysten. De er sjældne i Skagen om foråret og noget af et scoop! Kongeørnene var hhv. 2k, 3k og en ældre fugl. Og med den gamle fugl er vi nu oppe på 4 forskellige i foråret. Jeg ville rigtig gerne have set den gamle, da de er ret sjældne uden for yngleområderne. Hedehøgen er den første i år og blev først set fra Nordstrand som ubestemt kærhøg. Gråmågen var en ny fugl og dermed nr. 5 i år. Den blev også set på havnen i går af EE.
Dagens rygte må siges at være en mørk fase Dværgørn. Fuglen blev set af en svensker fra den tilsandede kirke. Iflg. indlægget på netfugl så han den trække SV, altså på retur. Beskrivelsen passer sådan set fint nok, men på den anden side kan enhver slå på i en fuglebog. Der var mange birdere i Skagen i dag og der var folk på Flagbakken allerede tidligt og ingen af dem har set noget suspekt. Til gengæld har der være 3 sorte glenter i området i dag og svenskeren så 0! Mørk fase Dværgørn er måske en af de mest fejlrapporterede af de sjældne rovfugle. Men hold kæft vi får en næse, hvis den bliver set i morgen! Men indtil videre er der ingen grund til panik, så folk kan fortsætte gribbe-jagten på Sjælland.

Hits i Nordeurope: Blådrossel og Naumann’s Drossel i Finland, Ørkendompap i Nordfrankrig og Iberisk Gransanger i både Norfolk (England) og Bohuslän (Sverige). Sidstnævnte ligger kun 100 km. fra Skagen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s