Onsdag d. 21. april 2010

Vejr kl. 5.30: NNØ4, 6/8, 3 grader, 30 km sigt.

Folk i felten: EKr, TL, HSL, SAR +2.

Igen her til morgen startede det ret koldt. Vinden startede i NNØ og det så egentlig godt nok ud. De første timer kom der pænt med træk, bl.a. Fiskeørn, 2 dværgfalke, 3 almindelige kjover og 3 ringdrosler. Men så kom der en front og vinden drejedei NV. Det var ikke så godt. Morgenen gav dog også en Dværgmåge. Der har været skyhøje tal af denne art i Holland de sidste dage, så forhåbentlig får vi lidt afkast i Skagen. Formanden for DOF-Nordjylland, Thorkild Lund kom i dag på besøg på Grenen. De havde fundet min kliktæller, jeg havde smidt væk i går, så jeg skylder dem et stort TAK! Til middag tog jeg mig lige en skrawer på sofaen, men det varede kun kort, da EKr ringede om Hvidvinget Måge på havnen. Ud af sengen og af sted. Jeg aftalte med ham, at ham skulle holde den til mig. Da jeg kom derned stod han med skopet rettet op på et tag. Jeg kiggede i hans skop, men jeg kunne sgu ikke se nogen Hvidvinget Måge. Efter et par sekunder rettede jeg blikket mod mågen i midten af skopfeltet. Den så ud til at have lyst bagparti, men 100% jizz som sølvmåge. Jeg måtte desværre aflive den som leucistisk Sølvmåge foran EKr. Men skaden var sket, da han allerede havde meldt den ud. Og der var gjort dobbelt skade, da den blev meldt ud som” hvidtinget mage”. Den er næsten lige så god som” post glemte”. Den måtte hermed dementeres.
På vores breddegrader bliver der for tiden set masser af hits. Her er et par eksempler: Korttået Lærke og Citronvipstjert i Sverige, Sort Stork i Norge, Kalanderlærke og Hvidskægget Sanger i Finland. Sverige tog desuden endnu en trækkende Amerikansk Sortand. Alle fund i Sverige af denne art har været trækkende, på nær én. Det er sejt! Vi skal have DK lidt op i gear, for det skulle nødigt gå ligesom sidste forår. Se at komme ud i felten Danmark!
//HBØ

UPS!
Så blev det min tur i år….. Kunne mærke mine ører antage en dyblilla farve så snart Henrik sgde : Det er da ikke en hvidvinget men en leucistisk.
UPS! Det var det da også
Jeg vil de næste mange dage gå med håret hængende løst, så man ikke kan se kuløren på ørene, det varer nok nogle dage inden den blegner.
//EKr


“Hvidtinget mage” på havnen. Denne fugl har spøgt rundt på havnen i snart en måned. Jeg har også selv studset over mågen mange gange. Men den er og bliver en leucistisk Sølvmåge.

Bygerne væltede ind fra havet hele morgenen med både slud og hagl. Heldigvis gik de fleste uden om Grenen. Om eftermiddagen sås fin columus-dannelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s